Hogyan terítsük meg helyesen az ünnepi asztalt?

 

Ugye ismerős a helyzet, amikor állsz az asztal felett és azon mélázol, hol is van a helye a villának, melyik eszköz mire való, és hova is tegyed a kiskanalat?

 

Íme néhány hasznos, klasszikus tipp a helyes megoldáshoz:

 

  • -        Kezd a díszítéssel: tegyél a tányérok alá alkalomhoz illő alátétet, és mellé a hangulatnak, színeknek megfelelő vázát, virágot, gyertyát, vagy egyéb dekorációt
  • -        Az evőeszközöket semmiképpen ne tegyük a tányérokba, tányérokra
  • -        A fő menü evőeszközeivel kezdjük a terítést: bal oldalra helyezzük a villát a tányér mellé, majd jobb oldalra a kést
  • -        Mivel használatnál kívülről indulunk befelé, amennyiben lesz saláta is a menüben, a hozzá kacsolódó villát és kést helyezzük az első evőeszközök mellé, kívülre
  • -        Gyakran levessel kezdődik az étkezés, így a kanál helye a második kés mellett van, jobb oldalon, legkívül. Tipp: mindig csak annyi evőeszközt helyezz az asztalra, amennyire szükség lesz. Ha nem lesz leves, ne tegyünk kanalat
  • -        A fagyihoz szükséges kiskanál, a tányér fölé kerül, vízszintesen, úgy, hogy a kerek része balra néz. A sütihez való kisvilla pont fordítva. Amikor a fogás jön, letesszük a tányér mellé
  • -        A kistányér balra, felülre kerül, rá a kenőkés
  • -        A borospohár jobb felülre, balra mellette a vizespohár
  • -        A szalvéta hagyományosan balra kerül a villa mellé, de teljesen elfogadott, ha a térdedre teszed. Középre is teheted a tányérra, szépen mutat a terítésnél.

 

Ne feledjük: a lényeg a hangulat, színek és formák összehatása, ha belekeveredünk, az sem baj J

Azért nem árt, ha az étel finom lesz J

  • Dec 18, 2020
  • Hozzászólások: 0
Hozzászólások: 0

Nincs hozzászólás

Új hozzászólás

Az email címed nem lesz látható.*

Ingyenes szállítás
Ingyenes házhozszállítás

50.000 Ft értékű vásárlástól