Az elmaradhatatlan téli kedvenc: melengető, illatos forraltbor
Ahogy beköszönt a tél és vele a hidegebb idő, úgy köszönt be sokunk életébe ez a finomság. Készíthetjük vörös- vagy fehérborból, és nagyon sok finomságot dobálhatunk a borba a fahéjtól, szegfűszegtől, kezdve a hibiszkuszig, citromig, a kreativitásunkra van bízva. Talán a legegyszerűbb, ha egy tuti fűszerkeverékbe vannak rendezve. Az, hogy mennyi cukrot teszünk hozzá a bor típusától függ. Egy száraz vörösbor akár 3-4 evőkanál cukrot is elbír, míg egy édes borba lehet, hogy semennyi sem kell.
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 750 gramm bor és ugyanannyi víz
- 1 darab narancs
- 25 gr Fűszerbár Illatos Forraltbor fűszerkeverék
- 2 evőkanál cukor
- opcionálisan citrom
Elkészítés:
Karikázzuk fel a narancsot (és a citromot). Rakjuk az összes hozzávalót egy lábasba, kezdjük el melegíteni a bort. A cukrot annak megfelelően tegyük bele, hogy milyen fajta bort választottunk. Tegyük rá a fedőt, kis lángon főzzük, ha már gyöngyözik a bor, kapcsoljuk le alatta a lángot, nem szabad forrnia, nem akarjuk ugyanis, hogy elpárologjon az alkohol. Tálalásnál kivehetjük a fűszerdarabokat a borból, de a hangulat kedvéért az se baj, ha benne maradnak. Ha még szeretnénk, szeleteljünk pluszban narancsszeleteket, és arra öntsük a forraltborunkat.
Az email címed nem lesz látható.*
Nincs hozzászólás