Könnyű, citromos kuglóf

 

Ha valami különleges desszertet szeretnél a húsvéti asztara, készíts citromos kuglófot. 

Habkönnyű, biztosan beválik, és remekül mutat az asztalon. Fogyasztható önmagában, de lekvárt, krémet is szervírozhatsz mellé.

 

Az alapváltozat tovább is gondolható, tehetünk bele mazsolát, csokidarabokat vagy aszalt gyümölcsöt, a tésztába keverhetünk 3-4 evőkanál darált vagy egész mákot, így kicsit pöttyössé, izgalmassá válik a tészta, és jó is illik a mák a citromos ízhez.


Hozzávalók:

·    3 tojás

·    20 dkg porcukor

·    1 csomag vaníliás cukor

·    25 dkg lágy vaj

·    25 dkg liszt

·    1 csomag sütőpor

·    3 citrom

 

Elkészítés: A lágy vajat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, és jó habosra keverjük. A tojásokat is hozzáadjuk, belereszeljük az alaposan megmosott citromok héját és kifacsart levét, és ezzel is simára keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a masszához szitáljuk, és habverővel simára keverjük.


A kuglófformádat kend ki vajjal, és vékonyan szórd meg liszttel. A masszát öntsd bele és egyengesd el. 170 fokra melegítsd a sütőt, és 40 percig süsd a kuglófot. Ha beleszúrsz egy hústűt, és kihúzva még rátapad a tészta, süsd tovább a süteményt. Ha készen van, hagyd kihűlni. Felhasználhatsz citrom és narancshéj reszeléket is.

 

  • Mar 29, 2021
  • Hozzászólások: 0
Hozzászólások: 0

Nincs hozzászólás

Új hozzászólás

Az email címed nem lesz látható.*

Ingyenes szállítás
Ingyenes házhozszállítás

50.000 Ft értékű vásárlástól