ZÖLDFŰSZERES – SAJTOS MINIPIZZA VARIÁCIÓK
A nagy klasszis, a jolle-joker, aki olyan könnyedén vesz le minket a lábunkról, ahogy akarja. Sikerének titka méltán előnyös tulajdonságaiban keresendő:
- - gyorsan és élvezettel elkészíthető
- - változatosan ízesíthető, mondhatni személyre szabható
- - ne bonyolítsunk, egyszerűen isteni finom
VISZONT! KELL EGY JÓ RECEPT, ENÉLKÜL NINCS MEGFELELŐ EREDMÉNY!
Kipróbáltunk néhány verziót, és sajtok mellé fűszereket választottunk.
A nyerő hármas:
- - citromfüves juhsajtos
- - rozmaringos kéksajtos
- - pizzamax fűszerkeverék mozarellával
Pizzamax: bazsalikom, oregánó, borsikafű, rozmaring, kakukkfű, fokhagymapor
Hozzávalók kb 16 db 10 cm átmérőjű minipizzához:
2,5 dkg élesztő
1 pohár langyos tej
40 dkg liszt
1 tojás
2 ek olívaolaj
só, kis cukor
Kenéshez: főzőtejszín, olívaolaj
Feltétek: 13 dkg juhsajt, 13 dkg kék sajt, 2 csomag mozarella, és ízlés szerinti a javasolt zöldfűszerek.
Langyos tejben megkelesztjük az élesztőt, ahogy púposodik a teteje, már jó is.
Egy keverőtálba összeteszünk pici sót, egy kis cukrot, 2 kanál olajat, egy tojást, és végül az élesztős tejet. Összekeverjük, és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
Vékonyra gyúrjuk a kapott tésztát, 10x10cm bögrével kis köröket vágunk belőle.
Bekenjük főzőtejszínes olívával, és jöhetnek a feltétek, mellé kreatívan akár egyéb zöldség és fűszer.
Tipp: célszerű előre elkészíteni, mert nagyon jó összeérnek au ízek!
Az előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon 20-30 percet sütjük.
Figyelj, mert elfogy mielőtt kihűl! Jó étvágyat!
Az email címed nem lesz látható.*
Nincs hozzászólás