Március – A nyitás és kivirágzás hónapja

 

A bölcs emberek szerint Március hónappal indul az élet, és az év kezdete is inkább ezen a dátumon lenne esedékes. Minden érzékszervünknek jólesnek a hosszabb és világosabb nappalok, a természet nyílásával együtt mi is aktivizálódni kezdünk. Több ingert, napsütést, friss levegőt és társas kapcsolatot kívánunk.

 

A hosszú tél után még javában szükségünk van a természetes immunerősítésre, a színek, a természetes gyógyító növények, fűszerek erejére. Hatalmas választékban állnak rendelkezésünkre, rendszeres használatuk bizonyítottan hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.

 

Ilyenkor leginkább a sárga szín kerül fókuszba, hiszen meleg szín, stimuláló hatású, élénkíti az idegrendszert, serkenti az agyi és mentális tevékenységet. A sárga szín hatásos lehet gyomor-, máj-és epeproblémák kezelésében, emésztési zavarok, étvágytalanság esetén nagyon jó, elűzi a puffadást, a hányingert. Idegrendszeri betegségek, szorongás esetén szintén alkalmazható. Az értelem és a megértés színe, könnyíti a tanulási folyamatot, élénksége enyhíti a depressziót. A napsárga sugarak enyhítik a bélműködési zavarokat, a gyomorbajok egy részét, a fény melegsége erősíti immunrendszerünket, sőt termékenységi problémák megoldásában is segítséget nyújthat.

 

Közeledik a Húsvét időszaka, melyet a tisztító erejű böjt előz meg. Szervezetünk is felkészül a hosszú, ünnepi időszakra. Számos népszokás, ünnepi szertartás övezi ezt az időszakot, az ételszentelés húsvétvasárnapon történik.

Leggyakoribb húsvéti ételeink: füstölt sonka, fasírt, tojás, kaszinótojás, kolbász, kocsonya, fonott kalács, házi sütemények

 

A húsvéti időszak kiemelten használt fűszereit összegyűjtöttük a Webshop, „Szezonális kiemeltek” oldalán.

  • Mar 01, 2021
  • Hozzászólások: 0
Hozzászólások: 0

Nincs hozzászólás

Új hozzászólás

Az email címed nem lesz látható.*

Ingyenes szállítás
Ingyenes házhozszállítás

50.000 Ft értékű vásárlástól