HÚSVÉTI FŰSZERES, TÖLTÖTT DAGADÓ

 

Minden ünnep alkalmával az asztalra kerül nálunk ez a finom, mutatós, és rendkívül egyszerűen elkészíthető étel, melynek további erőssége, hogy melegen, és hidegen is kiváló.

A ropogósra megsült, ízletesen fűszerezett hús, és a töltelék lágy, krémes íze egyszerűen kiváló párost alkot.

 

Nézzük, mi is kell az elkészítéshez:

 

-        1 nagy dagadó, amit félbe is vághatunk

-        Felbökjük, és megtöltjük a töltelékkel

-        Hústűvel összefogjuk, és a tetejét megkenjük páclével: olajban elkeverünk 2 csapott evőkanál #kedvencsertéssült, vagy #ínyencextrafokhagymás fűszerkeveréket

-        be a sütőbe, és közepes lángon kb. 45 percig sütjük (amíg szép ropogós lesz)

-        a maradék tölteléket őzgerincben külön megsüthetjük

-        burgonya, rizs, saláta köretekkel tálaljuk

 

Töltelék recept:

 

-        4 zsemle

-        3 csirkemáj lekaparva

-        1 csomag petrezselyem aprítva

-        3 tojás,

-        1 vöröshagyma megdinsztelve a zsiradékkal együtt

-        só, bors, 1 mk szárított #majoranna

-        mindent összekeverünk

 

Jó étvágyat!

  • Mar 01, 2021
  • Hozzászólások: 0
Hozzászólások: 0

Nincs hozzászólás

Új hozzászólás

Az email címed nem lesz látható.*

Ingyenes szállítás
Ingyenes házhozszállítás

30.000 Ft értékű vásárlástól