HÚSVÉTI FŰSZERES, TÖLTÖTT DAGADÓ
Minden ünnep alkalmával az asztalra kerül nálunk ez a finom, mutatós, és rendkívül egyszerűen elkészíthető étel, melynek további erőssége, hogy melegen, és hidegen is kiváló.
A ropogósra megsült, ízletesen fűszerezett hús, és a töltelék lágy, krémes íze egyszerűen kiváló párost alkot.
Nézzük, mi is kell az elkészítéshez:
- 1 nagy dagadó, amit félbe is vághatunk
- Felbökjük, és megtöltjük a töltelékkel
- Hústűvel összefogjuk, és a tetejét megkenjük páclével: olajban elkeverünk 2 csapott evőkanál #kedvencsertéssült, vagy #ínyencextrafokhagymás fűszerkeveréket
- be a sütőbe, és közepes lángon kb. 45 percig sütjük (amíg szép ropogós lesz)
- a maradék tölteléket őzgerincben külön megsüthetjük
- burgonya, rizs, saláta köretekkel tálaljuk
Töltelék recept:
- 4 zsemle
- 3 csirkemáj lekaparva
- 1 csomag petrezselyem aprítva
- 3 tojás,
- 1 vöröshagyma megdinsztelve a zsiradékkal együtt
- só, bors, 1 mk szárított #majoranna
- mindent összekeverünk
Jó étvágyat!
Az email címed nem lesz látható.*
Nincs hozzászólás